VISSZA A HÁLÓZATBA!

Új technológia segítségével az elektromos autó tulajdonosok pénzzé tehetik az autó akkumulátorában maradt fel nem használt kapacitást.

Bizonyos országokban már komoly erőkkel fejlesztik azon rendszereket, melyek segítségével az elektromos járművek akkumulátoraiban maradó „szabad kapacitást” visszatáplálhatja a jármű tulajdonosa a villamos hálózatba. Ennek a dübörgő fejlesztési iránynak is az egyik előzménye az, hogy az elektromos autózásnak, illetőleg egyáltalán az elektromos közlekedésnek milyen jelentős szerepet tulajdonítanak már az igen közeli jövőben is. Az elektromos járművek elterjedésével robbanásszerűen nőni fog az elektromos energia iránti igény, így kézenfekvő, hogy már ma igyekeznek a jövő problémájára a hatékony lehetséges megoldások kidolgozását.

A cikk bemutat egy ausztráliai egyetemen fejlesztett technológiát, mely lehetővé teszi az autó tulajdonosa számára, hogy a megfelelő időben (kereslet-kínálat; dinamikus áram árak) tölthesse vissza az esetlegesen autója akkumulátorában maradt, fel nem használt elektromos kapacitást.

Cikk forrása ITT ÉS ITT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük