Bemutatkozás

A Jedlik Ányos Klaszter alapító tagjai, értesülve a Magyar Kormány által meghirdetett Jedlik Ányos Programról, felvették a kapcsolatot a Nemzeti Gazdasági Minisztériummal és a Nemzeti Innovációs Hivatallal, felajánlva együttműködésüket a Program előkészítése és megvalósítása során. A Nemzet Gazdasági Minisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal egyaránt örömmel vette a megkeresést. A Jedlik Ányos Terv megalapozása és mielőbbi megvalósítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal felügyelete mellett megalakult a Jedlik Ányos Klaszter.

 

A Kormány azt kívánja elérni, hogy a Jedlik Ányos Terv széles konszenzuson és társadalmi elfogadottságon alapuljon, ehhez pedig jól illeszkedik, hogy a Klaszter a magyarországi elektromos mobilitás szempontjából legfontosabb érintetteket tömörítő szakmai platformmá válik.

 

e-mobility

 

Az együttműködési megállapodást aláíró cégek – a GreenGo Car Europe Kft., az evopro Bus Kft., valamint az elektromotive Hungária Kft. – segítségével olyan szervezet jött létre, amelynek alapító megfelelő információkkal rendelkeznek ahhoz, hogy érdemben hozzájáruljanak a Jedlik Ányos Terv véglegesítéséhez és megvalósításához. A Klaszter tagjai az e-mobilitás területén magas színvonalú innovációs, gyártási és értékesítői tevékenységet végeznek, így olyan cégek ezek, amelyeknek érdeke a magyar elektromos mobilitás fejlesztése. Ugyan e vállalatok adott esetben versenytársai egymásnak, a Klaszter keretében – a Jedlik Ányos Terv megvalósítása érdekében – együttműködnek egymással.

A Klaszter együttműködik a hazai tudományos és oktatási intézményekkel, segíti a beszállítói- és exporttevékenység fejlesztését, a nemzetközi gyakorlatok megismerését. A Jedlik Ányos Klaszter a jövőben az elektromos közúti közlekedés elterjedése, az elektromos járműipar és a kapcsolódó szolgáltatások, fejlesztések elősegítése érdekében végzi munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük