Elektromos autós BUBI lehet Budapesten

Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára  Napi Gazdaság, a Heim Pál Alapítvány és a WebBeteg közös, egészségügyről szóló konferenciáján kijelenetette, hogy a közösségi bicikliprogram mintájára közösségi autós közlekedést is dolgoznának ki.

A helyettes államtitkár a Jedlik Ányos Tervet ismertette, s eközben a közlekedés káros hatásairól is beszélt. Kifejtette, hogy a fővárosi légszennyezettség nem tartozik a legrosszabbak közé, de a legjobbak közé sem, van még mit javítani. A szállóporhoz köthető megbetegedéseket hozta fel fő példának, hozzátéve, hogy sajnos élen járunk a tüdőrákos megbetegedésekben Európában.

A kormány lehetőségei között sorolta a dízelüzemű járművek helyett a benzines rendszerekre való áttérést. A Jedlik Ányos Tervnél a támogató jogszabályi környezet megteremtése a cél, fókuszban a plugin hibrid, a hatótávnövelt elektromos járművek és a tisztán elektromos meghajtású járművek állnak. Az alternatív járműprogram az EU egyik első, átfogó elektromobilitási stratégiája. Véleménye szerint Magyarország még gyerekcipőben jár a tisztán elektromos meghajtású járművek tekintetében, de a jó cselekvési terv, mely ösztönzi a felhasználókat, sokat javíthat.

Forrás: napi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük