A PORSCHE HUNGARIA ÉS A NISSAN IS CSATLAKOZOTT

Autógyártókkal erősödött a Jedlik Ányos Klaszter. Magyarország legnagyobb autóimportőre, a Porsche Hungaria, valamint a legnépszerűbb elektromos autót gyártó Nissan is csatlakozott hozzánk.

Már több mint 30 tagja van a magyar elektromobilitás elősegítéséért létrehozott Jedlik Ányos Klaszternek. Kutató intézetek, egyetemek, autógyártók és nagyvállalatok mellett hazai cégek és fejlesztő műhelyek is csatlakoztak már. Legutóbb Magyarország legnagyobb autóimportőre, a Porsche Hungaria és az egyik legnépszerűbb elektromos autót gyártó Nissan is aláírta a belépési dokumentumokat. A Klaszter célja, hogy 2020-ig minél több elektromos jármű legyen a magyar utakon. Jelenleg a Jedlik Ányos Klaszter munkacsoportjai  dolgoznak az e-mobilitás terjedését ösztönző lépések és bevezetendő kedvezmények tervezetén, amelyről a kormány november 30-ig fogja meghozni a döntését.

„Üdvözölendőnek tartjuk, hogy Magyarországon minőségi szakmai munka folyik az e-mobilitás területén. Csatlakozásunk fő célja, hogy úttörő elektromosautó gyártóként az évek alatt felhalmozott nemzetközi tapasztalatainkat megosszuk és ezáltal segítsük egy forrdalamian új és európai szinten egyedülálló e-mobilitás stratégia megalkotását.” – mondta Horváth Gergő, a Nissan magyarországi PR & Marketing vezetője.

„A Porsche Hungaria kiemelkedően fontosnak tartja a Klaszter működését, hiszen cégünk valamennyi márkája komolyan érdekelt az elektromos autók piacának fejlesztését és a hibridek forgalmazását is támogató szervezet eredményes tevékenységében. Különlegesen fontosnak tarjuk, hogy mindkét hajtással rendelkező autók piacra jutását megkönnyítsék Magyarországon, azaz olyan ösztönző és érdekeltségi rendszer jöjjön létre, amellyel a vállalatok és a magánszemélyek is elérhetőnek találják az elektromos és hibrid autókat. Ez nem csupán piaci -, hanem az ország fejlődését pozitívan befolyásoló innovációs kérdés is, hiszen ezek az autó alapvetően reformálják meg a városi közlekedést és új, környezettudatosabb közlekedési kultúrát hoznak létre” – jelentette ki Németh Balázs, Volkswagen márkaigazgató.

„A Klaszter jelentőségét jól mutatja, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk és egyre többen vesznek részt a szakmai előkészítő munkánkban. Biztos vagyok benne, hogy az ösztönzők tekintetében hamarosan egy komplex, átgondolt és előremutató javaslatot tudunk letenni a kormány asztalára. Erre az is garancia, hogy nagyon komoly szakmai és piaci szereplőket tudhatunk tagjaink sorában.” – mondta a Klaszter főtitkára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük