A NISSAN, A RENAULT, A BMW ÉS A TESLA EURÓPAI VEZETŐI IS ELŐADÁST TARTANAK PÉNTEKEN BUDAPESTEN

November 20-án Budapesten, a Millenáris B épületében nemzetközi elektromobilitási konferencián mutatják be a környező országok miniszterei, államtitkárai és szakpolitikusai hazájuk elektromobilitási stratégiáját. A New Way on E-mobility in EU konferencián Áder János köztársasági elnök mond nyitóbeszédet, majd a Nissan, a Renault, a BMW és a Tesla európai vezetői valamint francia és német szakértők tartanak előadást. A rendezvény ingyenes ugyan, de regisztrációhoz kötött, amelyet a newwayconference.hu oldalon lehet megtenni. A konferencia után szombaton pedig egy ingyenes családi napot szerveznek a Millenárison, ahol tesztvezetésekkel, játékokkal, elektromosautó-kiállítással és különleges elektromos autókkal várják a látogatókat.

A kormány szeretné elérni, hogy minél több embernek reális alternatíva legyen az elektromos autók használata Magyarországon, és azt is, hogy az autóipar elmozduljon az elektromos autók irányába is – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A jövő héten megrendezendő Új úton az elektromobilitás az Európai Unióban című konferencia és családi nap alkalmából tartott szombati sajtótájékoztatón a gazdasági tárca vezetője hozzátette: a kormány arra törekszik, hogy a gazdasági növekedés ne csak a hagyományos szénhidrogén alapú autóipari beruházások által kapjon további lendületet, hanem az elektromos autók, töltőállomások, beszállítói iparág kialakításával, terjesztésével is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium november 20-i nemzetközi konferenciáján szó lesz az elektromobilitás jövőjéről, az állami szerepvállalás lehetőségeiről, az autógyártók e-mobilitási stratégiájáról valamint a töltési infrastruktúrákról. A szakmai találkozót, amelyen a visegrádi országok és Magyarország uniós szomszédainak magas rangú állami vezetői, szakpolitikusai, valamint a legnagyobb elektromos gépkocsigyártó-vállalatok vezető szakértői vesznek részt, Áder János köztársasági elnök nyitja meg.

A szakmai konferencia mellett egy ingyenes családi napot is szervez a gazdasági tárca. Budapesten, a Millenárison november 21-én reggel 10 órától ingyenes programok keretében találkozhatnak az érdeklődők a legmodernebb és a formatervezés élvonalát képviselő elektromos járművekkel, közöttük egy-két kuriózummal is. A családi napon mindenki megtalálhatja majd a számára érdekes programot: lesz ugyanis elektromos gokart, ügyességi versenyek BMW i3, Nissan Leaf valamint Renault Twizi modellekkel, belenézhetünk egy félbevágott elektromos autóba, élő elektromos kísérletekben vehetnek részt a látogatók, de még egy hat méter magas elektromos party busz is szórakoztatja a vendégeket. A nap végén a Dumaszínházas Rekop György és Trabarna, valamint Danny Blue mentalista valmint Czollner Gyula sportriporter mesél különleges formában elektromos autós élményeiről. A napot pedig a Beach Acoustic zenekar koncertje zárja.

A konferencia és családi nap részletes programját a www.newwayconference.hu valamint a www.emobilityhungary.hu oldalakon lehet megtalálani, regisztrálni pedig itt lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük